shopify
traffic stats
LET DE KOK - | LET DE KOK
Opening expositie ‘Estafette’ in Nieuwe Ruimte Velp


VELP - Zondag 11 juli zal de opening plaatsvinden van ‘Estafette’, die nieuwe expositie van Nieuwe Ruimte.

Kunstenaar van de Maand is deze keer Let de Kok, keramist met grote staat van dienst. Genomineerde en winnares van onder andere de Nationale Kunstdagen Rotterdam, Keramikpreis Keulen en de International Ceramic Biënnale van Korea.
Let de Kok heeft in haar werkzame leven met veel materialen gewerkt, maar keramiek is altijd de rode lijn geweest. Toch is ze enige tijd geleden een andere discipline gaan zoeken en maakt momenteel wandobjecten van twee lagen museumglas, met daartussen vinyl. Wat deze objecten zo uniek maakt is dat de voorstelling veranderd als men hierlangs loop omdat er ruimte zit tussen de glasplaten. Een derde laag wordt toegevoegd als er licht op valt en de voorstelling op de wand erachter verschijnt.
Let heeft 45 jaar in Velp gewoon en is recent verhuis, deze expositie zal dus ook dienen als een soort van afscheid van een getalenteerd kunstenares die onze gemeente achter zich heeft gelaten, maar waarschijnlijk voor altijd in haar hart zal meedragen.

Naast de Kunstenaar van de Maand is er ook altijd ruimte voor maximaal drie andere kunstenaars. Let de Kok heeft daarvoor uitgenodigd Anne Reerink.
Een kunstenares die al vele jaren prachtig werk maakt. Haar passie is altijd het beeldhouwen geweest, maar ook heeft ze brons gegoten en werkt ze momenteel met hout en met gevonden materialen.
Haar liefde lag echter altijd in het ‘hakwerk’, zoals ze dit zelf noemt, van vooral de hardste soorten natuursteen zoals graniet. Helaas werd dit werk te zwaar en is ze overgestapt om andere materialen.

Anne nodigde op haar beurt Carin Unverzagt uit om mee te doen met deze expositie.
Carin werkt, net als Anne, met een grote verscheidenheid aan materialen, zo heeft zij gewerkt met keramiek, gebruikt ze brei- en borduurtechnieken in haar werk en werkt ze met klei.
Maar het meest is ze tekenaar, en dat is ook wat ze zal laten zien bij deze expositie. Tekenwerk aangevuld met collages. Werk dat zich niet makkelijk in een paar woorden laat omschrijven, maar het beste in levende lijve bewonderd kan worden.

Tot slot doet mee aan deze expositie Maria Hees, op haar beurt weer uitgenodigd door Carin.
Maria is kunstenares en vormgever en heeft vooral gebruiksvoorwerpen gemaakt zoals tassen en sieraden. Maar ze heeft ook veel met keramiek gewerkt.
Net als de andere dames heeft ze veel ervaring met het werken met verschillende materialen en beschrijft ze het als een uitdaging om alles uit een bepaald materiaal te halen.
Vooral haar sieraden van glas zijn het bekijken waard.

Ten tijde van het interview met deze vier veelzijdige kunstenaressen waren de voorbereidingen nog in volle gang en was niet helemaal zeker welke werken tentoongesteld zouden worden. Dus laat u verrassen en kom aanschouwen wat deze dames hebben gemaakt en zullen laten zien bij Estafette, van Nieuwe Ruimte.

De opening zal zondag 11 juli plaatsvinden. Deze ruimte, in de voormalige Oranjeschool in Velp.
De expositie zal vervolgens elke zondag geopend zijn van 12:00 -17:00 uur.
Oranjestraat 36a te Velp.
Een deel van de werken is ook te koop en de kunstenaars zelf zullen in veel gevallen ook aanwezig zijn om bezoekers te verwelkomen.
De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunt u terecht op:
https://www.nieuwe-ruimte.nl/
En als u alvast meer te weten wilt komen over de kunstenaressen:
https://www.letdekok.nl/
Carin Unverzagt is te vinden op Instagram en Facebook.
www.mariahees.kunstinzicht.nl

<>

Estafette 001KL