shopify
traffic stats
LET DE KOK - ABOUT | LET DE KOK
nc_028394 onbekend images

Documentaire vervaardigd door Dorien Theuns t.b.v Triënnale CODA te Apeldoorn

Let de Kok (1953)

Na haar afstuderen in 2008 aan de Nederlandse Keramiek Opleiding te Gouda is Let blijven werken als fulltime beeldend kunstenaar vanuit haar atelier in Velp, bij Arnhem.

Door omstandigheden was zij genoodzaakt in 2017 het keramische vak op te geven en is zij zich weer gaan verdiepen in haar vroegere vak, tekenen, wat uiteindelijk resulteerde in haar huidige werk, wandobjecten. Deze wandobjecten bestaan uit grafische vinylelementen op museumglas.
Zowel haar keramische- alsook de wandobjecten kunnen worden gekarakteriseerd als concrete kunst ook wel abstract geometrische kunst genoemd.

Driehoeken, vierkanten, cirkels en lijnen spelen een belangrijke rol in al haar composities, wat zich vooral uit in ritmes en herhalingen.

Met deze wandobjecten spelen beweging en diepte een belangrijke rol. Vanwege de afstand tussen twee glasplaten veranderen de grafische vormen en hun schaduwen op de muur bij elke beweging van de waarnemer.

Na de eerste nominatie voor de World Ceramic Biennale in Korea in 2009 volgden nog talloze nationale en internationale nominaties en prijzen, resulterend in vele solo en groepstentoonstellingen in Europese galeries en musea.

Haar werk is te vinden in vele publicaties over kunst en maakt deel uit van zowel particuliere als openbare collecties in binnen- en buitenland.